Dave van der Wal

coverdiscroy

Dave van der Wal

Naast DJ’s zijn er bij DiscoRoyaal.nl ook andere entertainers te boek. Zo ook de alleskunner, zanger, entertainer en presentator Dave van der Wal. Deze humorvolle en stijlvolle Rotterdammer, is uitermate geschikt voor bedrijfsfeesten. Een DJ van DiscoRoyaal.nl in combinatie met Dave van der Wal als presentator, host, mc of zanger, betekend een onvergetelijk evenement!

Dave_van_der_wal_discoroyaal_disco_royaalBIO (Bron davevanderwal.nl)

Dave is geboren op Zuid in het Clara Ziekenhuis. Hij groeit op onder de rook van de Botlek en de Europoort. “Bij ons thuis rook het altijd naar synthetische dennenbomen.” Na het afronden van zijn middelbare school in Capelle aan den IJssel, is hij weer in de mooiste stad van de wereld gaan wonen. Ditmaal op zichzelf. Hij studeert aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Utrecht en komt als freelancer al snel bij Radio Rijnmond achter de microfoon en later voor de camera bij TV Rijnmond.

Vijf jaar lang staat hij met de grootste en kleinste artiesten in een bomvol Oude Luxor Theater met de Dave On Stage Bonte Kerstavond. 1,5 miljoen kijkers keken ieder jaar weer met de Kerst naar het regionale TV-station en genoten van optredens van onder andere Gordon’s LA The Voices, Wibi Soerjadi, Karin Bloemen, Nick & Simon, Jan Smit, Belle Perez en Lee Towers. “Wie heeft er niet bij Dave On Stage opgetreden!?”

Naast zijn werk voor Rijnmond werkte Dave ook voor verschillende andere TV-programma’s. Zo werkte hij bijvoorbeeld mee aan “Ik vertrek” van de TROS en maakte hij test-pilots voor diverse productiehuizen. Ook is hij nog steeds actief als (freelance) verslaggever voor RTL Boulevard en Radio/TV Rijnmond.
Daarnaast is Dave zich de laatste twee jaar steeds meer gaan richten op de promotie van Rotterdam. “We zijn nou toch zo lekker hot in de wereld!”. Dat heeft onder andere geresulteerd in eigen entertainment groep, “De Kanjers”. (Waarvan overigens nooit iemand mag zeggen dat het de Rotterdamse Toppers zijn!) Ook het theater blijft trekken. Zo schreef hij in 2011 mee aan en speelde hij mee in de theatershow van Glenda Peters. (Winnaar van de eerste Soundmixshow.) In 2013 produceerde hij de spectaculaire totaaltheaterproductie, “Vegas aan de Maas” om vervolgens in 2014 de felbegeerde rol van Scrooge te spelen in de gelijknamige musical. Dat deed hij samen met de leerlingen van Theaterschool Hofplein. Van deze productie is een prachtige TV-registratie gemaakt. In 2015 stond hij drie maanden als storytellende butler naast illusionist Christian Farla in de theatertour van “The Night Of Illusions”.

Daarnaast is Dave, als ongevraagd-ambassadeur van de stad Rotterdam, via zijn bedrijf bezig met de stad in de breedste zin van het woord. Daar waar Dave vindt dat er iets ontbreekt, neemt hij zelf het initiatief om iets op te zetten om het alsnog voor elkaar te krijgen. Dit doet hij uiteraard samen met andere Rotterdamse ondernemers. Het mooiste voorbeeld hiervan vindt hij zelf “De Dag Van De Rotterdamse Kanjers”. Dit is een dag waarop wij als stad, inwoners en bedrijven, de ruim 160.000 vrijwilligers bedanken die actief zijn in de havenstad.

Neem contact op voor meer informatie en boekingen