Disco mythen en legendes : Studio 54

Voor de ware disco liefhebber is Studio 54 een code woord, zo ook voor Partyjock DJ Dimitri Visch van Disco Royaal, een manier van leven en een hang naar het verleden. Studio 54, de beruchte nachtclub uit de jaren 70 in New York. De geboorteplaats, het altaar, de kerk, de ondergang en opkomst van disco. Een heilige plek in New York waar alleen de voordeur met het logo nog een blik op het verleden werpt. Het pand van Studio 54 (bestaat nog steeds, het is alleen geen disco meer) staat aan de West 54th Street. De club is geopend op 26 april 1977 en is gesloten in 1979 op 17 december. Te kort voor een mythe, maar lang genoeg om legendarisch te worden. De club stond bekend om flamboyante feesten en het aantrekken van sterren uit binnen en buitenland. Er zijn zelfs koninklijke gasten gesignaleerd die even heen en weer vlogen naar New York voor een vet disco feest.

 

 

De eigenaren, de flamboyante Steve Rubell en de iets meer ingetogen Ian Schrager hielden een streng deurbeleid aan. Lange rijen buiten, weinig mensen binnen. Door het creeren van het schaarste wilde iedereen naar binnen. Je had een grote status bereikt bij je vrienden als je een avondje op stap was geweest in Studio 54.  Hoe rijker je was, en hoe groter je sterren status, hoe sneller je binnenkwam. Alle anderen werden streng op hun uiterlijk geselecteerd. Je hoefde niet altijd knap te zijn, maar wel extravagant. Door inval van de belastingdienst is de club gesloten en is het sucess nooit meer gevevenaard. In het pand zit nu een theater. Tijdens de Non Stop Disco Show van Disco Royaal probeert Partyjock DJ Dimitri Visch deze sfeer op te roepen, vaak met succes.

Tijdens de feestavonden traden er altijd een keur van disco artiesten op die in die tijd hun debuut hebben gemaakt zoals: Donna Summer, Diana Ross, Gloria Gaynor, Sylvester, Gloria Estefan, James Brown, Dan Hartman en vele anderen.

DiscoRoyaal.nl, een muzikale tijdreis door de jaren 70, 80, 90 en het heden. Partyjock Dimitri Visch neemt je mee naar ongekende muzikale hoogte. Vette disco, foute nummers, verdwaalde schlagers, Nederlandstalige meezingers, en een (inter) actieve DJ zorgen tijdens een Disco Show van DiscoRoyaal keer op keer een aha-erlebnis bij de feestgangers