Donna Summer Queen of Disco

Partyjock Dimitri Visch van Disco Royaal is fan van Donna Summer. Donna Summer is mei 2012 op 63 jarige leeftijd overleden. Met recht is zij de onbetwiste queen of Disco.
Donna Summer was één van de bekendste sterren uit het discotijdperk van de jaren 70. Haar muziek, waaronder haar grootste hit in Nederland ‘I Feel Love’ uit 1977, heeft zowel de dance- als de technomuziek verregaand beïnvloed. Disco Royaal neemt alle singles van Donna Summer standaard mee in de platenkoffer tijdens een show.

Donna Summer werd in 1948 in Boston geboren als LaDonna Adrian Gaines. Ze begon met zingen in een gospelkoor. Eind jaren zestig kwam ze in Duitsland terecht voor een rol in de musical Hair. Ze trouwde met een Oosterijkse acteur, Helmuth Sommer. Zijn achternaam gebruikte ze als basis voor haar artiestennaam: Summer. Haar eerste grote hit in Europa scoorde ze in 1974 met The Hostage. Voor het album waar dit nummer opstond, had ze een platencontract in Nederland getekend.

Daarna brak ze ook door in de Verenigde Staten en scoorde ze nog vele internationale nummer 1-hits, onder meer ‘Last Dance’, ‘Hot Stuff’, ‘Bad Girls’, ‘MacArthur Park’ en ‘Could it be magic’. De single ‘Love to Love you Baby’ dat opviel door het gekreun werd een grote hit.  Het leverde haar de bijnaam The Queen of Disco op. In 1979 had ze een hit samen met Barbara Streisand ‘No more Tears (Enough is Enough)’. Ook in de jaren tachtig had ze nog grote hits met ‘She Works Hard for the Money’ en ‘This Time I Know It’s for Real’. Ze scoorde nog een hit met een remix van ‘I Feel Love’. Donna Summer schreef aan veel van haar hits zelf mee. Tijdens haar carrière kreeg ze vijf Grammy Awards.

Partyjock Dimitri Visch heeft Donna Summer twee keer live zien optreden tijdens de Night of the Proms in Antwerpen en in Rotterdam.

DiscoRoyaal ®, een muzikale tijdreis door de jaren 70, 80, 90 en het heden.Partyjock Dimitri Visch (DJ Lex Hilarisch) neemt je mee met zijn Drive-in Show naar ongekende muzikale hoogte. Vette disco, foute nummers, verdwaalde schlagers, Nederlandstalige meezingers, en een (inter) actieve DJ zorgen tijdens een Disco Show van DiscoRoyaal keer op keer voor een aha-erlebnis bij de feestgangers.. DiscoRoyaal is ook te boeken bij GÉRS | Entertainment!