Filmtip : 54 , de film over Studio 54

Studio 54 spreekt velen tot de verbeelding. Deze New Yorkse nachtclub is berucht en beroemd. In 1998 is er een vrij realistische film gemaakt over de opkomst en ondergang van deze nachtclub. Net zoals bij de filmhit :”Saturday Night Fever” heeft de film een maatschappelijk thema. Niet alles is rozengeur en maneschijn in de wereld van Studio54 en de disco scene.

Een goed uitziende Shane, wonend in een buitenwijk, besluit met zijn vrienden een avond te gaan stappen in Studio 54. De mystiek rondom de club trekt hen aan. Zijn vrienden komen niet binnen, hij wel door zijn knappe uiterlijk. Eenmaal binnen gaat er een wereld voor hem open. Kort daarop besluit hij te solliciteren en wordt aangenomen. Hij komt helemaal los. Hij gaat er zo diep in op dat hij veranderd. Normen en waarden vervagen en er is alleen maar oog voor het uiterlijk vertoon. Door een aantal gebeurtenissen, waaronder de belasting inval en de sluiting, komt Shane weer bij zichzelf, maar zal zijn disco vrienden nooit vergeten. Een film met een lach en traan, vol met discohits die Partyjock DJ Dimitri Visch altijd bij zich heeft in zijn platenkoffer. De film heeft namelijk een heerlijke soundtrack.

DiscoRoyaal ®, een muzikale tijdreis door de jaren 70, 80, 90 en het heden.Partyjock Dimitri Visch (DJ Lex Hilarisch) neemt je mee met zijn Drive-in Show naar ongekende muzikale hoogte. Vette disco, foute nummers, verdwaalde schlagers, Nederlandstalige meezingers, en een (inter) actieve DJ zorgen tijdens een Disco Show van DiscoRoyaal keer op keer voor een aha-erlebnis bij de feestgangers.. DiscoRoyaal is ook te boeken bij GÉRS | Entertainment!